De dorpsraad Sirjansland bestaat uit zeven personen. Op deze pagina stellen de leden van de dorpsraad zich aan u voor.

Leden van de dorpsraad

Voorzitter: Ruud Boon
Secretaris: Nienke Mulders
Penningmeester: Ton Wingelaar
Algemeen lid: Richard Ahrens
Algemeen lid: Cees Struijk
Algemeen lid: Heleen de Hulster
Algemeen lid: Willem Marsman

Waar wij voor staan

Misschien vraagt u zich af wat de dorpsraad nu eigenlijk is, of doet.

Ooit werden dorpsraden in het leven geroepen om een schakel te vormen tussen het gemeentebestuur en de plaatselijke bevolking. Zij waren de voelsprieten van het gemeentebestuur voor wat er in de kernen, onder de inwoners, leefde. Zij vormden voor het gemeentebestuur het aanspreekpunt voor allerlei zaken die betrekking hebben op de leefbaarheid in de kernen.
Deze verbindende functie is in de loop van de jaren uitgegroeid tot het volgen van ontwikkelingen en het creëren van mogelijkheden.

Op deze wijze komen we tot actief mee denken en helpen we Sirjansland om de juiste stappen te zetten om de ontwikkeling van het dorp in de gewenste richting te sturen. Zo oefenen we dus invloed uit op het beleid van de gemeente.

De Dorpsraad Sirjansland is een bewonersgroep. Samen met de gemeente Schouwen-Duiveland en belanghebbenden (ondernemers, stichtingen, kerk, zorgaanbieders, verenigingen) dragen zij zorg voor de leefbaarheid van Sirjansland.

Heeft u een goed idee voor de website, of mist u iets wat toch echt op de website hoort te staan of bespeurt u een fout? Klik dan hier en laat het aan ons weten.