Dorpsraad Sirjansland

NieuwsHieronder vindt u berichten/mededelingen/nieuws over Sirse zaken.


Transitievisie Warmte

Via het participatieplatform Denkmee Schouwen-Duiveland kunnen de inwoners en ondernemers van Schouwen-Duiveland het definitief concept van de Transitievisie Warmte bekijken en een reactie geven. Ook is er een mogelijkheid om een adressentool te raadplegen. Op 3 november van 16.00 tot 20.00, gedurende de klimaatmarkt die in het gemeentehuis wordt georganiseerd, is er ook nog een mogelijkheid om vragen te stellen en een reactie te geven op de concept Transitievisie Warmte. Alle suggesties en opmerkingen worden vervolgens verzameld en gebundeld in een antwoordnotitie. Bovendien kunnen ze zorgen voor aanpassingen in de visie. Aan het einde van dit jaar wordt de definitieve visie aan de gemeenteraad aangeboden.

Burgemeester bezoekt Sirjansland

Zoals door de gemeente aangekondigd en in de openbaare dorpsraad van 20 juli besproken heeft de burgemeester van Schouwen-Duiveland op 29 juli een bezoek aan Sirjansland gebracht.

In het dorpshuis heeft er een informeel gesprek plaatsgevonden waarbij de burgemeester, een wethouder, een aantal leden van dorpsraad, een tweetal vertegenwoordigers van de kerk en enkele anderen aanwezig waren. Dit gesprek was een initiatief van de gemeente met als doel meer te weten te komen over Sirjansland. “Wat speelt hier op dit moment?” Besproken onderwerpen zijn onder andere: de samenstelling van de bevolking, de situatie rondom Corona, woningen, het voormalige schoolgebouw en het belang van het dorpshuis.

Het was fijn om op deze manier kennis te kunnen maken en meer over ons dorp te kunnen vertellen.

150kV-station

150kV-station

TenneT en Enduris gaan een nieuw 150kV hoogspanningsstation bouwen op Schouwen-Duiveland. Meer informatie hierover onder de tab “Dorpsraad”. Voor een directe link naar de pagina klikt u hier.